STREEKPRODUCTEN

Aardappelen

Aardappelen

We verbouwen twee verschillende soorten. Een echte klassieker het “Bintje” en een echte frietsoort, de Fontane. Beide aardappelrassen groeien op zeer goede kleibodem met voldoende aanbod van voedingstoffen. Een belangrijke is kali. Dit mineraal zorgt voor de volwaardige smaak en als dagelijks gebruik een aanvulling van het mineraal in ons lichaam. Het “Bintje” is een all-round aardappel die voor verschillende doeleinden kan gebruikt worden, bloemig gekookt, puree en frietjes kan je er van maken. Voor de ovenschotel is deze bruikbaar maar een beetje opletten bij het garen is van belang. De Fontane kan je gebruiken voor frietjes. Alle andere bereidingen zijn volgens eigen smaak en goesting. Deze aardappel is iets vastkokend en heeft een drogere smaak.

Kip

Kip

Deze dieren worden traditioneel grootgebracht tot vleeskip/kalkoen of parelhoen. Met een brasrantsoen dat bestaat uit gekookte aardappelen en erwten, tarwe, rogge, gebroken maïs en alle keuken en tuinafval. De kippen beschikken over een grote buitenloop. Legkippen huppelen rond en pikken hier en daar een graantje mee. Zij lopen ook vrijuit in de weide. Hierdoor krijgen ze mooie eieren met een donkere dooier die heel smakelijk is. Kippen/kalkoen/parelhoen kunnen op bestelling verkregen worden zo kunnen we afspreken wanneer tegen welke periode. U bepaalt zelf hoe ze versneden moet worden, op zijn geheel, gefileerd of per halve kip.

Lamsvlees

Lamsvlees

Onze dieren grazen op gebieden met enorme hoeveelheden klavers. Dit zorgt voor een natuurlijke bron van eiwitten die de dieren omzetten in vlees. Het rantsoen van de schapen en lammeren typeert dan ook de malsheid en de smaak van dit vlees. De lammerperiode start in februari en loopt door tot (vermoedelijk) de maand april om op geregeld tijdstip jonge lammeren te laten geboren worden. De dieren zijn actief en hebben ruimte. Dit heeft ook als gevolg dat de dieren in een goede gezondheid blijven. Lamsvlees kan periodiek aangekocht worden gedurende het jaar. De pakketten bestaan uit een lamsbout, lamscotelet of lamskroontje, lamsschouder, lamsnavarin/stoofvlees, voorbout. Een andere combinatie is natuurlijk ook mogelijk. Daarvoor is het aangeraden de website te controleren of een mailtje te versturen met de vraag wanneer dit beschikbaar is.

Noten

Noten

Adis elia nosanime mo magnis que exceaquis aut omnia quis dusanis et, culleca borios et que nitia exceatio beriatur, cus repeliqui dis as etum remque sed evelluptas incipsa ilia exerum, odi nonsed mos eum quos ad modios doloribus volestor maximinciam sequi berovit iatibustias dest, officiet moles vel ipsam resti consend untiis eium quam,

Parelhoen

Parelhoen

Deze dieren worden traditioneel grootgebracht tot vleeskip/kalkoen of parelhoen. Met een brasrantsoen dat bestaat uit gekookte aardappelen en erwten, tarwe, rogge, gebroken maïs en alle keuken en tuinafval. De kippen beschikken over een grote buitenloop. Legkippen huppelen rond en pikken hier en daar een graantje mee. Zij lopen ook vrijuit in de weide. Hierdoor krijgen ze mooie eieren met een donkere dooier die heel smakelijk is. Kippen/kalkoen/parelhoen kunnen op bestelling verkregen worden zo kunnen we afspreken wanneer tegen welke periode. U bepaald zelf hoe ze versneden moet worden, op zijn geheel, gefileerd of per halve kip.

Uien

Uien

Adis elia nosanime mo magnis que exceaquis aut omnia quis dusanis et, culleca borios et que nitia exceatio beriatur, cus repeliqui dis as etum remque sed evelluptas incipsa ilia exerum, odi nonsed mos eum quos ad modios doloribus volestor maximinciam sequi berovit iatibustias dest, officiet moles vel ipsam resti consend untiis eium quam,

Contact

Nieuw-Arenbergstraat 8
9130 Beveren-Waas (Kieldrecht)

guest rooms:
Mireille 0476/318810
info@arenberghoeve.be

regional products:
Alexander 0479/454813
streekproducten@arenberghoeve.be

Visit our Facebook page and stay informed about the ins and outs of the Arenberghoeve.