STREEKPRODUCTEN
Aardappelen
Aardappelen
We verbouwen twee verschillende soorten. Een echte klassieker het “Bintje” en een echte frietsoort, de Fontane. Beide aardappelrassen groeien op zeer goede kleibodem met voldoende aanbod van voedingstoffen. Een belangrijke is kali. Dit mineraal zorgt voor de volwaardige smaak en als dagelijks gebruik een aanvulling van het mineraal in ons lichaam. Het “Bintje” is een all-round aardappel die voor verschillende doeleinden kan gebruikt worden, bloemig gekookt, puree en frietjes kan je er van maken. Voor de ovenschotel is deze bruikbaar maar een beetje opletten bij het garen is van belang. De Fontane kan je gebruiken voor frietjes. Alle andere bereidingen zijn volgens eigen smaak en goesting. Deze aardappel is iets vastkokend en heeft een drogere smaak.
Kip
Kip
Deze dieren worden traditioneel grootgebracht tot vleeskip/kalkoen of parelhoen. Met een brasrantsoen dat bestaat uit gekookte aardappelen en erwten, tarwe, rogge, gebroken maïs en alle keuken en tuinafval. De kippen beschikken over een grote buitenloop.
Legkippen huppelen rond en pikken hier en daar een graantje mee. Zij lopen ook vrijuit in de weide. Hierdoor krijgen ze mooie eieren met een donkere dooier die heel smakelijk is.
Kippen/kalkoen/parelhoen kunnen op bestelling verkregen worden zo kunnen we afspreken wanneer tegen welke periode.
U bepaalt zelf hoe ze versneden moet worden, op zijn geheel, gefileerd of per halve kip.
Lamsvlees
Lamsvlees
Onze dieren grazen op gebieden met enorme hoeveelheden klavers.
Dit zorgt voor een natuurlijke bron van eiwitten die de dieren omzetten in vlees. Het rantsoen van de schapen en lammeren typeert dan ook de malsheid en de smaak van dit vlees.
De lammerperiode start in februari en loopt door tot (vermoedelijk) de maand april om op geregeld tijdstip jonge lammeren te laten geboren worden. De dieren zijn actief en hebben ruimte. Dit heeft ook als gevolg dat de dieren in een goede gezondheid blijven.
Lamsvlees kan periodiek aangekocht worden gedurende het jaar. De pakketten bestaan uit een lamsbout, lamscotelet of lamskroontje, lamsschouder, lamsnavarin/stoofvlees, voorbout. Een andere combinatie is natuurlijk ook mogelijk.
Daarvoor is het aangeraden de website te controleren of een mailtje te versturen met de vraag wanneer dit beschikbaar is.
Noten
Noten
Adis elia nosanime mo magnis que exceaquis aut omnia quis dusanis et, culleca borios et que nitia exceatio beriatur, cus repeliqui dis as etum remque sed evelluptas incipsa ilia exerum, odi nonsed mos eum quos ad modios doloribus volestor maximinciam sequi berovit iatibustias dest, officiet moles vel ipsam resti consend untiis eium quam,
Parelhoen
Parelhoen
Deze dieren worden traditioneel grootgebracht tot vleeskip/kalkoen of parelhoen. Met een brasrantsoen dat bestaat uit gekookte aardappelen en erwten, tarwe, rogge, gebroken maïs en alle keuken en tuinafval. De kippen beschikken over een grote buitenloop.
Legkippen huppelen rond en pikken hier en daar een graantje mee. Zij lopen ook vrijuit in de weide. Hierdoor krijgen ze mooie eieren met een donkere dooier die heel smakelijk is. Kippen/kalkoen/parelhoen kunnen op bestelling verkregen worden zo kunnen we afspreken wanneer tegen welke periode. U bepaald zelf hoe ze versneden moet worden, op zijn geheel, gefileerd of per halve kip.
Uien
Uien
Adis elia nosanime mo magnis que exceaquis aut omnia quis dusanis et, culleca borios et que nitia exceatio beriatur, cus repeliqui dis as etum remque sed evelluptas incipsa ilia exerum, odi nonsed mos eum quos ad modios doloribus volestor maximinciam sequi berovit iatibustias dest, officiet moles vel ipsam resti consend untiis eium quam,