STREEKPRODUCTEN

Aardappelen

Aardappelen

We verbouwen twee verschillende soorten. Een echte klassieker het “Bintje” en een echte frietsoort, de Fontane. Beide aardappelrassen groeien op zeer goede kleibodem met voldoende aanbod van voedingstoffen. Een belangrijke is kali. Dit mineraal zorgt voor de volwaardige smaak en als dagelijks gebruik een aanvulling van het mineraal in ons lichaam. Het “Bintje” is een all-round aardappel die voor verschillende doeleinden kan gebruikt worden, bloemig gekookt, puree en frietjes kan je er van maken. Voor de ovenschotel is deze bruikbaar maar een beetje opletten bij het garen is van belang. De Fontane kan je gebruiken voor frietjes. Alle andere bereidingen zijn volgens eigen smaak en goesting. Deze aardappel is iets vastkokend en heeft een drogere smaak.

Kip

Kip

Deze dieren worden traditioneel grootgebracht tot vleeskip/kalkoen of parelhoen. Met een brasrantsoen dat bestaat uit gekookte aardappelen en erwten, tarwe, rogge, gebroken maïs en alle keuken en tuinafval. De kippen beschikken over een grote buitenloop. Legkippen huppelen rond en pikken hier en daar een graantje mee. Zij lopen ook vrijuit in de weide. Hierdoor krijgen ze mooie eieren met een donkere dooier die heel smakelijk is. Kippen/kalkoen/parelhoen kunnen op bestelling verkregen worden zo kunnen we afspreken wanneer tegen welke periode. U bepaalt zelf hoe ze versneden moet worden, op zijn geheel, gefileerd of per halve kip.

Lamsvlees

Lamsvlees

Onze dieren grazen op gebieden met enorme hoeveelheden klavers. Dit zorgt voor een natuurlijke bron van eiwitten die de dieren omzetten in vlees. Het rantsoen van de schapen en lammeren typeert dan ook de malsheid en de smaak van dit vlees. De lammerperiode start in februari en loopt door tot (vermoedelijk) de maand april om op geregeld tijdstip jonge lammeren te laten geboren worden. De dieren zijn actief en hebben ruimte. Dit heeft ook als gevolg dat de dieren in een goede gezondheid blijven. Lamsvlees kan periodiek aangekocht worden gedurende het jaar. De pakketten bestaan uit een lamsbout, lamscotelet of lamskroontje, lamsschouder, lamsnavarin/stoofvlees, voorbout. Een andere combinatie is natuurlijk ook mogelijk. Daarvoor is het aangeraden de website te controleren of een mailtje te versturen met de vraag wanneer dit beschikbaar is.

Noten

Noten

Adis elia nosanime mo magnis que exceaquis aut omnia quis dusanis et, culleca borios et que nitia exceatio beriatur, cus repeliqui dis as etum remque sed evelluptas incipsa ilia exerum, odi nonsed mos eum quos ad modios doloribus volestor maximinciam sequi berovit iatibustias dest, officiet moles vel ipsam resti consend untiis eium quam,

Rund

Rund

Ons topkwaliteitsrundvlees halen we bij onze goede buren Raf en Luce Weemaes-Verhaert. Met 45 jaar ervaring als vleesveehouder en handelaar zijn ze ervaren rotten in het vak. Ze beschikken over 70 hectare aan weiden, waar ze ruim 500 runderen houden. Voornamelijk Belgisch Witblauw en Parthenaise. Bovendien telen ze op ruim 40 hectare vruchtbare landbouwgrond hun eigen gewassen zoals maïs en suikerbiet. Deze gewassen worden in een volgend stadium ingezet als voeding voor de runderen. Raf selecteert en koopt het grotendeel van zijn Belgisch Witblauw nog steeds zelf bij topkwekers in de Ardennen. Met zo weinig mogelijk tussenpersonen wordt de reistijd voor het dier tot een minimum herleid waardoor het minder stress en vermoeidheid kent. Er wordt veel aandacht aan het welzijn van het dier besteed. Zo beschikt hij over een stal die zijn dieren ruim voldoende leefruimte geeft om stress- en zorgenvrij te leven.

Uien

Uien

Adis elia nosanime mo magnis que exceaquis aut omnia quis dusanis et, culleca borios et que nitia exceatio beriatur, cus repeliqui dis as etum remque sed evelluptas incipsa ilia exerum, odi nonsed mos eum quos ad modios doloribus volestor maximinciam sequi berovit iatibustias dest, officiet moles vel ipsam resti consend untiis eium quam,

Contact

Nieuw-Arenbergstraat 8
9130 Beveren-Waas (Kieldrecht)

gastenkamers:
Mireille 0476/318810
info@arenberghoeve.be

streekproducten:
Alexander 0479/454813
streekproducten@arenberghoeve.be

Bezoek onze facebook en instagram pagina en blijf op de hoogte van het reilen en zeilen op de Arenberghoeve.